4) Dela evangeliet med 3 cirklar

För att en gräsrotsrörelse av lärjungar som gör lärjungar ska bli möjlig behöver alla som följer Jesus mobiliseras, tränas och sändas för att dela de goda nyheterna. Att förklara budskapet om Jesus och hans rike är inte något som är reserverat för teologer eller evangelister, det är något alla troende är kallade till! I den här mycket enkla videon delar Rickard Cruz ett enkelt sätt (inte det enda) som alla kan använda för att dela evangeliet när som helst med vem som helst.

När man har delat evangeliet med någon på det här sättet kan man exempelvis fråga:

  • Var befinner du dig i detta?
  • Var skulle du vilja vara?
  • Vad hindrar dig?
  • Skulle du vilja upptäcka mer av Jesus?

Praktisk övning: Gör övningen tillsammans med någon annan. Om ni är fler – dela upp er två och två. Träna på att under max 4 minuter dela evangeliet med 3 cirklar för varandra. Träna gärna flera gånger tills ni känner er bekväma i att presentera evangeliet på det här sättet.

Uppmuntra regelbundet varandra att dela evangeliet med de i era sociala nätverk.

Ge övningen vidare och hjälp andra att också träna på att dela evangeliet. När du får hjälpa någon att bli en lärjunge till Jesus så hjälper du personen att så snart som möjligt dela evangeliet med så många som möjligt i sitt nätverk av relationer.

Lämna ett svar