Inspirationsdag för rörelse 17 oktober

Välkommen att delta på Katalysators inspirationsdag för rörelse. Det blir flera spännande talare och ämnen, tillfälle att samtala och ställa frågor och möjlighet att mötas med människor från olika delar av landet.

Katalysators vision är att varje tätort, stadsdel och folkgrupp i Sverige ska ha minst en enkel missionell församling av lärjungar till Jesus som gestaltar Guds rike och når ut med evangeliet. Om du delar den visionen eller kanske bara är nyfiken är du varmt välkommen på inspirationsdagen den 17 oktober!

Tid: 17 oktober kl 10:00-15:30

Plats: Vi möts via Zoom vilket innebär att du kan koppla upp dig med en mobil eller dator var du än befinner dig. Länk skickas ut när man har anmält sig.

Pris: Alla som medverkar på inspirationsdagen gör det utan ersättning. Det kostar ingenting att vara med. Däremot vill vi uppmuntra alla deltagare att ge en frivillig gåva till Victor Johns arbete med ASSI i Indien. De utför ett viktigt arbete i att fylla sociala behov och göra lärjungar. Sätt in din gåva på Katalysators Bankgiro: 5106-4632 och märk inbetalningen med ”ASSI”.

Anmälan sker i ett formulär som ni hittar längst ner i informationen. OBS. Antalet deltagare är begränsat till 100 och det är först till kvarn som gäller. Det räcker med en anmälan per uppkoppling. Om man är flera som har tänkt att vara med från samma skärm/enhet behöver man alltså endast en anmälan. Om man däremot vill vara med på olika workshops behöver man anmäla sig var för sig.

Program:

10:00-10:30 – Gemensam inledning

10:30-11:30 – Charles Kridiotis interviews Victor John (inklusive Q & A). This session will be held in English.

11:30-11:45 – Paus

11:45-12:30 – Workshop (Pass 1)

12:30-13:30 – Lunchpaus

13:30-14:15 – Workshop (Pass 2)

14:15-14:30 – Paus

14:30-15:15 – Camilla och Peter Ahlman

15:15-15:30 – Gemensam Avslutning

Talare:

Victor John är grundare och ledare för en av världens mest expansiva rörelser i Indien. Genom rörelsen har många miljoner blivit lärjungar till Jesus för att i sin tur göra fler lärjungar. Victor har enormt mycket erfarenhet och goda insikter som är till stor nytta även i många andra delar av världen.

Camilla och Peter Ahlman arbetar med den evangeliserande och lärjungatränande rörelsen To Be Continued. De har stor erfarenhet av under och tecken ute bland människor och att leda människor till tro, dop och efterföljelse av Jesus.

Charles Kridiotis är en del av Katalysators ledarteam och arbetar med lärjungaträning och ledarträning runt om i Sverige och Norden. Han är författare till boken Guds rike, lärjungaskap och enkla församlingar.

Fredrik Lagerström är församlingsgrundare i Halmstad och en del av Katalysators ledarteam. Han arbetar också på ett nattcafé för hemlösa och har stor erfarenhet att arbeta med människor som har stora behov.

Jenny Hedlund bor tillsammans med sin familj i Aten och arbetar med mission och socialt arbete. Jenny har tidigare varit aktiv som församlingsgrundare i Västerås.

Sarah Bedi bor i Tensta i Stockholm och arbetar aktivt för att dela evangeliet och göra lärjungar. Hon är utsänd missionär från USA med ett stor hjärta för att få se Guds rike utbredas i Sverige.

Workshops:

Det kommer att bli två pass för workshops och det finns fyra olika att välja mellan. Tanken är att alla workshops kommer att genomföras vid båda tillfällena. När man anmäler sig väljer man ett workshop för pass 1 och ett annat för pass 2.

1. Storytelling in gospel sharing and disciple making (Sarah Bedi)

When we share about our life and relationships with others, it is often through stories and experiences that deepen friendships and provide easy ways for others to relate. The same is true when getting to know Jesus. Learn how to sow seeds of truth in natural conversations allowing others to engage the word of God by engaging Jesus. Leave the workshop with a story to share in a conversation that very night.

(This workshop will be held in english.)

2. Leva missionellt bland utsatta människor (Fredrik Lagerström)

”När Jesus såg folkskarorna förbarmade han sig över dem, för de var härjade och hjälplösa som får utan herde.” (Matt 9:36) Psykisk ohälsa. Ensamhet. Utanförskap. Missbruk. Behoven är stora och Jesus sänder oss att förmedla frihet och hopp. Men hur gör vi detta i praktiken? Hur gör vi lärjungar bland ”de hjälplösa” utan att förlora oss själva? Hur kan vi i en enkel församling med små resurser hjälpa de utsatta med stora behov? Fredrik delar lärdomar och erfarenheter från sitt arbete bland utsatta människor i Halmstad.

3. Barn, familj och lärjungaträning (Jenny Hedlund)

Hur lärjungatränar vi våra barn och ”vänjer dem vid den väg de ska vandra”? Hur hjälper vi dem att få en personlig relation till Jesus och hur utför vi uppdraget Han gett oss tillsammans som familj? (Vi kommer dela konkreta tips och redskap och även ha tid för frågor.)

4. Ledarskap som leder till rörelse (Charles Kridiotis)

Viktiga egenskaper och praxis hos ledare som upptäcker, utrustar, bemyndigar och förlöser människor in i en växande rörelse av Jesu lärjungar och enkla församlingar som multiplicerar sig. Dessa egenskaper och praxis kan du koppla till din egen personlighet, gåvosammansättning och sammanhang. 


Gå vidare till anmälan.

2 svar på ”Inspirationsdag för rörelse 17 oktober”

Lämna ett svar