Husförsamling i Helsingborg

Katalysators vision är att på varje plats, i varje folkgrupp och i varje subkultur förmedla evangeliet om Jesus och hans rike, göra lärjungar och forma nya enkla missionella församlingar – i Sverige och ut över världen.

Det handlar inte framförallt om de olika satsningar, träningar och sammankomster som Katalysator ordnar med. Kärnan av visionen är att få se en gräsrotsrörelse av människor som tar nya initiativ på plats eller plats för att sprida de goda nyheterna om Jesus. Därför publicerar vi då och då intervjuer med människor från olika platser. Tanken är att få sprida enkla berättelser om vad Gud gör som kan få bli till uppmuntran och inspiration för fler. I det här nyhetsbrevet får du följa med till Helsingborg.


Vilka är ni och var i Sverige befinner ni er?
Vi heter David och Maria Cruz. I familjen finns även Elliot, Levi och Elis. Vi bor i Helsingborg.

När startades församlingen ni är en del av och hur ser den ut idag?
Den startade för några år sedan. Vi har varit ledare i den i cirka ett år. Den husförsamling vi finns med i är en del av ett nätverk av husförsamlingar i Helsingborg. Vi har som familj funnits med i nätverket sedan starten. Husförsamlingen som vi är med i har nyligen gjort en avknoppning så nu består församlingen av vår familj, två andra vuxna samt en liten familj som är på väg att upptäcka Jesus tillsammans med oss. 

Hur tar missionsuppdraget sig uttryck utifrån er gemenskap?
Det tar sig uttryck på lite olika sätt. Dels genom att människor som är nyfikna på Jesus är en del av gemenskapen men också genom att vi uppmuntrar och försöker hjälpa varandra att leva missionellt i vardagen. Vi uppmuntrar även varandra att vara delaktiga i missionella satsningar där vi går ut för att dela med oss av Jesus med tanken att få se nya församligar växa fram utifrån de människor vi möter. 

Har ni mött några utmaningar som ni kan dela med er av?
Det finns många utmaningar. En utmaning som vi har haft är att alla ska känna sig delaktiga när vi möts. Vi har i perioder varit många barn och blandade åldrar och då behövs både struktur och flexibilitet för att det ska fungera bra när vi möts. Men det är en härlig utmaning!

Vad har ni upplevt att Gud har gjort i och genom er gemenskap?
Gud gör saker i oss hela tiden. Vi ser att vi både individuellt och gemensamt växer i närheten till Jesus och i lärjungaskap. En sak som Gud återkommande har talat till oss om under det senaste året är hans godhet, nåd och kärlek. Vi är vi väldigt glada över den avknoppning som vi nyligen har gjort. Det är härligt när församlingen växer och man känner att man behöver knoppa av för att ge utrymme för större delaktighet och för att fler människor ska kunna komma med i gemenskapen.

Är det något mer som ni vill dela med dig er av?
Vi är glada och tacksamma över att få stå tillsammans med andra ledare för enkla församlingar både i Helsingborg och utöver Sverige. Vi har upplevt att det är så viktigt att få stå tillsammans med fler i uppdraget som Jesus har gett oss. Vi känner ett stort behov av att få dela livet – både dalar och toppar – med andra.


Ge en gåva till Katalysators arbete eller kontakta oss för mer information om hur du kan bli involverad.

Lämna ett svar